Hacking en Autonome Beeldende Kunst.

Binnen de beeldende kunst zijn er naar mijn idee veel hacking gerelateerde kunstenaars of manieren van werken. Binnen mijn eigen werk zie ik in ieder geval sterk terug komen dat ik opzoek ga naar een nieuwe manier om iets te doen. Ik ben altijd op zoek naar andere manieren of wegen dan die er al zijn.

Nou kun je Hacking heel letterlijk nemen maar voor mij hoeft dat niet. Ik bekijk het graag op een bredere manier. In principe kun je alles hacken; een product, onderzoek of de manier waarop je iets doet. In de beeldende kunst vindt je bijvoorbeeld veel werken die de kunstenaar op zijn of haar manier na maakt van een gerenommeerd collega-kunstenaar. Ook is beeldende kunst vaak een visie van de kunstenaar over een ding, onderwerp of gevoel. Dit zou je kunnen zien als een hack op datgene waar hij of zij deze visie over had.

Ik wil dit in deze minor gaan onderzoeken met betrekking tot mijn eigen werk. Kan ik mijn eigen manieren van doen, werk maken en presenteren hacken. Kan het anders dan wat ik nu doe? Ik denk op deze manier enorm veel te leren over mezelf en waarom ik doe wat ik doe en daardoor beter te kunnen functioneren als kunstenaar.

][

Advertisements