Reverse Engineering.

‘Reverse engineering’ is een methode waarbij het onderzochte artefact uit elkaar gehaald wordt om er iets anders of beters voor in de plaats te zetten.

Reverse engineering is een methode waarmee ik in eerste instantie geen echte overeenkomsten zie met mijn eigen werk. Echter na een tijdje zijn er wel dingen die in mijn werk zouden kunnen terug komen.

Binnen deze methode gaat het in eerste instantie om het analyseren of scannen van een bestaand product/ding of werk. Met als doel tot in de puntjes er achter komen hoe het precies zit of werkt.

Dit wordt gebruikt om concurrerende producten te ontwerpen of om er achter te komen hoe je zonder het recept te weten dezelfde uitkomst wilt krijgen.

In mijn eigen werk/werkveld zie ik het meer als een methode om een werk of een idee wat je hebt gezien of over hebt gehoord eigen te maken. Het te vertalen naar jou eigen beleving of te kijken hoe diegene iets heeft gedaan zodat je er van kan leren of zodat je het op jou eigen manier weer kan gebruiken in je eigen werk.

Ik zie bijvoorbeeld een boek wat op een bijzondere wijze is gebonden. Ik wil maar al te graag weten hoe ik dit kan doen. Ik ga analyseren en onderzoeken hoe dit boek gemaakt is. Uiteindelijk kan ik het proces van het maken van het boek naar mijn eigen hand zetten en het zo toepassen op mijn eigen werk.

Ik zie het bijna als een soort verzamelen van dingen die je kunt of waarvan je weet hoe het moet. Ik wil mijn verzameling altijd uitbreiden.

Advertisements